Milieuvriendelijk drukwerk

DeJaren30Fabriek.nl is een bedrijf wat erg begaan is met het milieu en daar zoveel mogelijk rekening mee probeert te houden. Zo laten we ons drukwerk verzorgen door drukkerij Kempers uit Aalten.

Dit is niet zonder reden. Zij  hebben in de Verenigde Staten een prestigieuze milieuprijs gekregen voor waterloos drukken.
Directeur Chris Kempers kreeg de prijs namens The Waterless Printing Association (WPA), een wereldwijde non-profit organisatie voor koplopers in het waterloos en milieuvriendelijk produceren van drukwerk.

Milieuvriendelijk drukwerk is niet moeilijker of duurder te produceren. Het is een andere manier van werken die veel verder gaat dan alleen het bedrukken van papier met een FSC-keurmerk.
Chris Kempers noemt milieuvriendelijk drukken een kwestie van je heldere verstand gebruiken. We gebruiken geen chemicaliën als fixeer, ontwikkelaar, isoprophylalcohol of andere agressieve oplosmiddelen. We drukken op  papier dat gemaakt is van hout uit goed beheerde bossen. Inkten voor waterloze offset worden gemaakt op basis van plantaardige grondstoffen.

Daarbij ziet ons drukwerk er ook nog eens prachtig uit.

Meer info op de website van Drukkerij Kempers.